Binnenlandse optredens

De oefenavonden geven op zich al veel plezier, maar de boerenkleren aantrekken en dans en muziek laten zien en horen aan een publiek geeft toch een extra dimensie aan het geheel. Betreffen optredens in het buitenland vaak meerdaagse festivals, optredens in eigen land vinden veelal op één dag plaats waarbij de aanleiding divers is.

Binnenlandse optredens zijn er in verschillende soorten. Zo zijn er optredens bij bruiloften, partijen en jubilea, op festivals, in verzorgings- en verpleeghuizen en op braderieën en campings. Optredens in verzorgings- en verpleeghuizen hebben over het algemeen een sociaal karakter terwijl optredens op braderieën en campings min of meer commercieel van aard zijn. 

Ook verzorgen De Plaggenmeijers workshops folkloristische dansen op scholen en voor volwassenen. Door hun enthousiaste optredens worden De Plaggenmeijers vaak teruggevraagd. Zo staan ze al vele jaren op het programma van de introductieweek voor buitenlandse studenten aan de Universiteit Twente.

In 2019 is dansgroep De Plaggenmeijers begonnen de opzet van optredens te veranderen. Optredens krijgen een thema, bijvoorbeeld ‘trouwen’. Bij zo’n thema worden dan passende dansen gekozen. En met sketches en uitleg ertussendoor komen thema en folkloristische dans veel meer tot leven. Naast de zorg voor goed uitgevoerde dansen hebben De Plaggenmeijers inmiddels de weg ingeslagen meer de interactie met het publiek op te zoeken.

Hieronder impressies van optredens.